Профільна комісія облради погодилася передати стадіон «Металіст» місту

Фото: www.city.kharkov.ua

Профільна комісія облради погодила питання передачі стадіону «Металіст» у комунальну власність Харкова. Обладміністрація не заперечує за однієї умови: стадіон використовуватиметься за призначенням, а стан пам’ятки архітектури не погіршиться.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської облради.

Питання передачі КП «ОСК «Металіст» у власність міста Харкова було розглянуто сьогодні, 2 червня, на засіданні комісії з питань спільної власності територіальних громад Харківської облради.

Цю ідею облраді підказала, власне, міська рада, яка в квітні цього року на своїй сесії вирішила попросити безкоштовно передати з обласної комунальної власності у міську рухоме і нерухоме майно стадіону.

Після отримання листа від міської ради обласна рада направила відповідний запит до Харківської облдержадміністрації (ХОДА), якій делегували право управління об’єктом. ХОДА погодила передачу майна, пам’ятки архітектури і самого КП «ОСК «Металіст» за умови, що діяльність нового власника не погіршить стан пам’ятки архітектури, а стадіон використовуватиметься за цільовим призначенням і не буде приватизований.

«Управління правового забезпечення підготувало проект рішення, згідно з яким пропонується передати в комунальну власність міста Харкова нерухоме та рухоме майно КП «ОСК «Металіст» і саме підприємство ОСК «Металіст». За умови, що це майно буде використовуватися за цільовим призначенням і не буде відчужуватися у приватну власність», – зазначила начальник управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Юлія Коваленко.

Комісія одноголосно підтримала винесення проекту на розгляд сесії обласної ради.

Як повідомляв Харків Times, у лютому Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського.

Депутати Харківської обласної ради домовилися про передачу частини стадіону «Металіст», що належить області, у власність міста. Питання про передачу у власність Харкова частини стадіону «Металіст», що знаходиться у спільній власності громад області, на своїй сесії 11 березня підняв голова облради Артур Товмасян. Депутати облради його підтримали.

На сесії 21 квітня депутати міськради прийняли рішення звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної в комунальну власність майна ФК «Металіст».

Як написало спортивне видання matchday.ua, колишній власник команди «Металіст» бізнесмен-втікач Сергій Курченко та екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін в очах футбольної громадськості Харкова є вбивцями великого футболу в місті. Відсутність топової команди та гучних перемог у єврокубках, зруйнована інфраструктура й порожні трибуни на другорозрядних змаганнях – ось та спадщина, що залишили харків’янам Курченко разом із Добкіним, який його підтримав.

Секретар міськради Ігор Терехов запевнив, що про продаж стадіону мови йти не може – він потрібен місту.

Марш за участю барабанщиць та автопробіг влаштували у Харкові в суботу, 29 травня. Захід приурочено до переходу ФК «Метал» до Першої ліги, після чого харківський клуб, що повернув собі ім’я «Металіст», почне повертати й колишню славу.