Комунальник з Куп’янська, який допустив скидання отруйних відходів на полігон ТПВ, потрапив під слідство

Сміттєвий полігон, розташований поблизу села Осинове, що в 10 км від міста Куп’янська, поступово перетворився на отруйне звалище. Сюди всупереч санітарним нормам скидали небезпечні хімічні відходи, які слід було поховати в спеціально відведених для цього місцях.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Згідно з висновком судової інженерно-екологічної та економічної експертизи, на полігон, розташований на відкритому грунті, скидалися зерновідходи, поліпропіленові мішки із залишками пластмаси, нафтопродукти. Як наслідок – деякі ділянки полігону виявилися забруднені такими речовинами, як амоній, неполярні вуглеводні, нітрати і фосфор.

В результаті скидання відходів, утилізація яких не передбачена на полігоні поблизу села Осинове, державі завдано збитків у розмірі 250 000 гривен.

За фактом незаконного скидання відходів, що призвело до погіршення стану навколишнього середовища, відкрито кримінальне провадження. Підозрюваним у справі став директор одного з КП Куп’янської міської ради. На думку слідства, він недобросовісно поставився до своїх обов’язків, не організував процедуру скидання та захоронення небезпечних відходів у спеціально відведених на це місцях.

Слідчі повідомили керівнику КП про підозру за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки, а також забруднення земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для навколишнього середовища, внаслідок порушення спеціальних правил (ч.2 ст. 367, ч. 1 ст. 239 КК України).

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, рятувальники майже п’ять годин гасили пожежу на міському звалищі в Куп’янському районі.