Вибухи у Балаклії: перед судом постане командир загону розмінування

За матеріалами Державного бюро розслідувань до суду скеровано обвинувальний акт стосовно командира загону розмінування військової частини Збройних Сил України в Балаклії Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

За даними слідства, командир загону розмінування не забезпечив захист особового складу, дотримання правил техніки безпеки та не проконтролював роботу підлеглих з вибухонебезпечними предметами.

Офіцера звинувачують у недбалому ставленні до служби в умовах особливого періоду, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 КК).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Як повідомляв Харків Times, 15 листопада 2019 року внаслідок вибухів на території Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами (Балаклея) двоє військових загинули, ще четверо – отримали поранення. 17 листопада у лікарні помер ще один з поранених під час вибуху.

Державне бюро розслідувань (ДБР) розглядає як основну версію вибухів в Балаклії необережність військових.

Член тимчасової слідчої комісії, народний депутат Давид Арахамія заявив, що вибухи і пожежі на складах боєприпасів в Балаклії відбулися через підрив закладених в землю фугасних зарядів.

17 березня 2021 року ДБР повідомило про підозру колишньому майору Збройних Сил України. Офіцера звинуватили в недбалому ставленні до служби.