У центрі Харкова з’явиться меморіальна дошка мовознавцю Шевельову

Фото: wikimapia.org

На фасаді бібліотеки Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна на вулиці Університетській, 25, де працював мовознавець Юрій Шевельов, встановлять меморіальну дошку його пам’яті.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Вчена рада ХНУ імені Каразіна погодила встановлення дошки вчора, 31 травня. Ініціатором ідеї виступили ректор Віль Бакіров і декан філологічного факультету Юрій Безхутрий.

«Юрій Шевельов — почесний доктор університету, тому до нього завжди було шанобливе ставлення. 9 березня була відкрита галерея портретів лауреатів Шевченківської премії — випускників університету, чільне місце там займає портрет Шевельова. Тож ми продовжуємо роботу з вшанування видатного каразінця», — прокоментував рішення проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ Анатолій Бабічев.

Шевельов багато працював у будівлі центральної наукової бібліотеки ХНУ.

«Це єдина, на жаль, історична будівля, яка залишилася університетською. Саме в цьому будинку дуже багато часу проводив мовознавець», — зазначив Бабичев.

До 15 червня в університеті мають розробити ескіз і узгодити напис, після чого — направити до Харківської міськради документи для погодження та затвердження на топонімічній комісії. Тоді ж стане ясно, скільки коштів знадобиться на виготовлення таблички.

Як повідомляв Харків Times, в квартирі видатного мовознавця Шевельова в Харкові відкрилася літературна резиденція.