Туреччина повернула вимогу щодо ПЛР-тестів для туристів з України

Фото: Фокус

Пасажири з України зможуть прилетіти до Туреччини тільки при наявності негативного ПЛР-тесту, який зроблено протягом 72 годин до перетину кордону.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Аvianews.

Вимогу зафіксовано в повідомленні для льотного складу NOTAM №A2932 / 21. Його опублікували вночі 31 травня, буквально за кілька годин до вступу в силу нових правил.

Пасажирам з України від 1 червня дозволили вилетіти до Туреччини без здачі тестів, уточнили в представництві турецького лоукостера Pegasus Airlines. Однак уже з 2 червня почнуть застосовуватися нові правила.

В якості альтернативи влада Туреччини допускає експрес-тест на антиген коронавірусу. Але термін його дії коротше – з моменту взяття зразка на аналіз до моменту перетину кордону Туреччини має пройти не більше 48 годин.

Аналізи на коронавірус можуть не здавати ті пасажири, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 і мають офіційний документ про це. З моменту отримання останньої дози вакцини повинно пройти не менше 14 днів.

Також замість тесту можна надати довідку про те, що людина перехворіла COVID-19 в останні 6 місяців.

Влада Туреччини проводитиме вибіркове ПЛР-тестування на коронавірус пасажирів. Після того, як у людини візьмуть зразок, йому дозволять продовжити поїздку. Якщо тест покаже позитивний результат, тобто наявність коронавірусу в організмі, мандрівника лікуватимуть по протоколу МОЗ Туреччини.

Тест на коронавірус можуть не робити пасажири, які прямують з пересадкою в аеропортах Туреччини в треті країни, а також екіпажі літаків.

Правила діють з 1 червня до 30 червня 2021 року включно. Однак поточна ситуація показала, що влада Туреччини може змінювати правила буквально за кілька годин до вступу в силу нових змін.