Світоліна обіграла тенісистку з Франції і вийшла до другого туру Ролан Гаррос

Фото: btu.org.ua

Перша ракетка України харків’янка Еліна Світоліна на старті Roland Garros обіграла 17-річну тенісистку Осеан Бабель і вийшла до другого туру відкритого чемпіонату Франції.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення БТУ.

Тенісистки провели на корті 1 годину і 16 хвилин. Еліна серйозно поставилася до юної суперниці. У першій партії Світоліна оформила 2 брейка, у другому сеті Бабель лідирувала 5-2, після чого 5 геймів в свій актив записав українка.

17-річна Осеан Бабель, яка в рейтингу WTA знаходиться на 1 052 місці, зіграла сьогодні свій дебютний поєдинок у основі на «Мейджор».

Далі Еліна Світоліна проведе свій 100 матч на турнірах Великого Шолома і 30 – на кортах Ролан Гаррос. У другому колі українка зіграє проти 20-річної американки Енн Лі, яка в рейтингу WTA займає 75 місце.

Згідно даних WTA, станом на 1 червня Еліна Світоліна займає 6-у сходинку. На рахунку харків’янки 5835 очок, що на 30 менше, ніж у американки Софії Кенін, яка витіснила Еліну з топ-5 рейтингу.

Чинною чемпіонкою Ролан Гаррос є тенісистка з Польщі Іга Швентек. В цьому році неофіційний чемпіонат світу на грунті з тенісу проводиться на паризьких кортах з 30 травня по 12 червня. Призовий фонд турніру становить € 34,367,216.

Як повідомляв Харків Times, перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) не змогла вийти у фінал грунтового турніру WTA 500 в Штутгарті. Почесна харків’янка поступилася першій ракетці світу, австралійці Ешлі Барті, з рахунком 6-4, 6-7 (5), 2-6.

15 травня Еліна Світоліна у чвертьфінальному поєдинку поступилася полячці Иги Швентек та покинула турнір WTA в Римі.