«Скромний» барабашовський підприємець завинив державі 65 мільйонів гривень

У Харкові постане перед судом продавець запчастин до мотоциклів, який п’ять років платив податки як підприємець першої групи. Прокуратура кваліфікувала його доходи інакше, нарахувала 65,5 млн грн недоплачених податків і передала справу до суду.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, підприємець, який займався реалізацією вело- та мотозапчастин, був зареєстрований як платник єдиного податку 1-ї групи і, відповідно, щорічно платив до бюджету від 1,5 до 2,5 тисяч гривень, декларуючи дохід в межах від 50 до 180 тис. гривень.

Чоловік реалізовував товар в ТЦ «Барабашово» і через інтернет-магазин. За майже 5 років роботи, за даними прокуратури, він отримав дохід на загальну суму понад 185 млн гривень. 65,5 млн з цієї суми він мав виплатити в якості податків, але фактично сплатив лише 11 тисяч.

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 5 000 до 7 000 неоподатковуваних мінімумів доходів з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, на підприємця, що займається продажем сільгоспобладнання, подали в суд за несплату податків в особливо великих розмірах: 6 млн грн.