У Харкові відкрили меморіальну дошку загиблому на Донбасі полковнику СБУ (фото)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

31 травня Харкові на фасаді будівлі школи № 153 встановили меморіальну дошку колишньому учневі школи, полковнику СБУ Дмитру Каплунову, який загинув, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Співробітник Центру спеціальних операцій «А» полковник Дмитро Каплунов загинув в перший день зими 2019 року. 1 грудня харків’янин разом бойовим побратимом Денисом Волочаєвим в складі групи виконували бойове завдання на лінії зіткнення на сході України. В результаті вибуху міни бійці отримали поранення, які були несумісні з життям, і загинули на місці.

Дмитро Каплунов з початку антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях був активним її учасником. У складі зведених оперативно-бойових груп він самовіддано захищав територіальну цілісність і суверенітет України, брав участь в операціях із захоплення озброєних злочинців, з протидії розвідувально-диверсійних груп бойовиків, які намагалися проникнути через лінію зіткнення в тил українських бійців і в мирні регіони для здійснення терактів.

У церемонії відкриття пам’ятної дошки герою взяли участь представники місцевої влади, начальник Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України полковник Сергій Дусик, вчителі та учні школи, сім’я героя, колеги та друзі. Вони вшанували пам’ять загиблого офіцера хвилиною мовчання.

Указом Президента України № 877/2019 від 03.12.2019 за героїзм і особисту мужність, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові полковнику Каплунову Дмитру Віталійовичу, як і його бойовому побратиму Волочаєву Денису Олександровичу, присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Встановлення меморіальної дошки відбулося за сприяння громадської організації «Федерація високоточної стрільби України» і Спортивного стрілецького клубу «Альфа Браво».

Як повідомляв Харків Times, меморіальну дошку загиблому під час бойових дій в зоні АТО захиснику України Івану Бєляєву відкрили на фасаді будівлі Харківської загальноосвітньої школи №111 по вул. Бучми, 18-д, де він навчався.