Симфонічний оркестр Харківської філармонії зіграв для онкохворих дітей

Фото: sq.com.ua

У понеділок, 31 травня, біля лікувального корпусу Харківської обласної дитячої клінічної лікарні №1 музиканти філармонії влаштували концерт для маленьких пацієнтів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської облради.

Симфонічний оркестр Харківської філармонії зіграв улюблені дитячі мелодії на майданчику біля лікувального корпусу медустанови, де знаходяться пацієнти з онкозахворюваннями.

Також для дітей лікарні організатори підготували цікаві конкурси та різні активності, солодкі подарунки та призи. Так, діти змогли познайомитися з автомобільною технікою, яка використовується в роботі поліції і служби надзвичайних ситуацій.

Благодійний захід було приурочено до Міжнародного дня захисту дітей та 45-річного ювілею лікувального закладу.

Довідка. Лікарня надає спеціалізовану цілодобову дитячу медичну допомогу. З 39 можливих дитячих спеціальностей в установі є 35. Вони розподілені на консультативну допомогу (без ліжок) і стаціонарну. 70% пацієнтів – з Харкова. У 2020 році в стаціонарі обласної дитячої лікарні №1 пролікувалися 21,5 тисячі дітей, консультації отримали 35 тисяч дітей.

У паліативному відділенні міститься 5 дітей з вродженою патологією центральної нервової системи. Всього в реанімації зараз – 17 пацієнтів. В установі працює 140 лікарів, вона розрахована на 420 ліжок, зараз в ній лікуються близько 300 пацієнтів.

Як повідомляв Харків Times, оркестр Нацгвардії зіграв для медиків Харківської обласної інфекційної лікарні.