Харків’янку з трансплантованою печінкою доставили з Білорусі додому

Фото: Центр ЕМД та МК/Facebook

Мешканка Харківської області Анна Пушкеля Курилова, чия доля схвилювала всіх кілька днів тому, вже доставлена з Білорусі додому й проходить подальше лікування в одній з клінік області. Доставили жінку медики Харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Про це Харків Times повідомили у Центрі ЕМД та МК.

«Медичне транспортування громадянки України, мешканки Харківського регіону, матері трьох неповнолітніх дітей, яка в гуманітарно-складний час опинилась на території республіки Білорусь в «ДУ Мінський НПЦ хірургії, трансплантології та гематології» здійснила бригада ЕМД Харківського обласного Центру ЕМД та МК», – йдеться у повідомленні.

Медики повідомляють, що жінка вже перебуває у лікувальному закладі в рідній області та «забезпечена необхідною медичною допомогою та доглядом».

«Дякуємо всім причетним до організаційно складного, але такого важливого завдання, яке бригада ЕМД виконала гідно та професійно!» – написали співробітники Центру, а хворій побажали «якнайшвидшого відновлення й повного одужання».

Фото: Центр ЕМД та МК/Facebook
Фото: Центр ЕМД та МК/Facebook
Фото: Центр ЕМД та МК/Facebook

Як повідомляв Харків Times, Анна Пушкеля, яка страждає від онкології та гепатиту В, близько трьох тижнів тому перенесла у Мінську операцію з трансплантації печінки. Операція пройшла успішно, й 21 травня пацієнтку виписали на амбулаторне лікування, але після припинення авіасполучення з Білоруссю мати трьох дітей опинилася у безвихідному становищі, оскільки не могла повернутися додому.