Сьогодні історичний день: «Металіст» (Харків) відроджується – Терехов (відео)

Фото: FC METAL / Facebook

Сьогодні, 29 травня, перед матчем харківської футбольної команди «Метал» з криворізьким «Кривбасом» на поле вийшли секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і президент групи DCH Олександр Ярославський, які оголосили про відродження легендарної харківської команди «Металіст». Команда відіграла під старою назвою свій останній матч, що завершився переконливою перемогою з рахунком 3:0.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця події.

«Сьогодні в Харкові – історичний день, коли відроджується наша улюблена рідна команда «Металіст» (Харків). Вітаю усіх! Це стало можливим тільки завдяки вам, завдяки Олександру Ярославському. Ми – одна харківська сім’я, і ​​тепер «Металіст» (Харків) буде переможцем, буде грати в єврокубках, Лізі чемпіонів, і ми разом будемо перемагати», – сказав Терехов.

Бізнесмен Олександр Ярославський, який знову вирішив спонсорувати команду, розповів, що у відродженому «Металісті» гратимуть два нових півзахисника з Бразилії та новий центральний нападник. При цьому він зазначив, що старих гравців «Металу» не замінять, а просто зміцнять команду новими.

«Харків – це «Металіст», а «Металіст» – це Харків. Європа, чекай нас. Ми обов’язково будемо там. Починаємо. Перед нами стоїть амбітне завдання – відновити інфраструктуру: цей наш улюблений «павучок», друге – база, третє – академія», – заявив Ярославський.

Він також зазначив, що 10 червня на сесії депутати обласної ради повинні проголосувати за передачу майна ФК «Металіст» до комунальної власності міста, та подякував представникам обласної влади за участь.

Вперше за вісім років на стадіоні пролунав гімн команди «Металіст» у виконанні його авторів – групи «Танок на майдані Конґо» (ТНМК).

Матч 24-го туру пройшов при майже до межі заповнених трибунах – тут побували 38,5 тис. глядачів. Харківські вболівальники встановили рекорд відвідуваності сезону.

«Метал» в останньому для себе поєдинку турніру впевнено переміг «Кривбас» (3: 0), ставши переможцем турніру групи B у Другій лізі. Голи: Жо, 29, Фомін, 75 (пенальті), Рязанцев, 90. Обидві команди забезпечили путівки до першої ліги.

Як повідомляв Харків Times, у лютому Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського.

У квітні міська рада заявила про готовність звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної у комунальну власність майна ФК «Металіст». «Рішенням передбачено звернення до облдержадміністрації, до сфери управління якої розпорядженням Кабінету Міністрів України віднесені майнові комплекси (рухоме і нерухоме майно, земельна ділянка, товарні знаки), конфісковані у ПАТ «Футбольний клуб «Металіст», ТОВ «Металіст Холдинг» та ТОВ «Металіст-Арена», – повідомили у міськраді.

Як написало спортивне видання matchday.ua, колишній власник команди «Металіст» бізнесмен-втікач Сергій Курченко та екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін в очах футбольної громадськості Харкова є вбивцями великого футболу в місті. Відсутність топової команди та гучних перемог у єврокубках, зруйнована інфраструктура й порожні трибуни на другорозрядних змаганнях – ось та спадщина, що залишили харків’янам Курченко разом із Добкіним, який його підтримав.

Марш за участю барабанщиць та автопробіг влаштували у Харкові в суботу, 29 травня. Захід приурочено до переходу ФК «Метал» до Першої ліги, після чого харківський клуб, що повернув собі ім’я «Металіст», почне повертати й колишню славу.