Шахрай під виглядом брендової постільної білизни продавав сміття, загорнуте в ганчір’я

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові кілька десятків жителів постраждали від дій шахрая, який за акційною ціною продавав нібито брендову постільну білизна. Насправді, любителі знижок купували відрізки тканини, в середині яких було загорнуто будівельне сміття.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

Діяв зловмисник переважно в Київському районі Харкова, зокрема, біля станцій метро Студентська і Академіка Барабашова. Слідчі встановили 30 осіб, які виклали по 500 гривень за красиво упакований мотлох. На даний момент встановлено, що зловмисник завдав потерпілим збиток в розмірі 15 тисяч гривень.

28 травня чоловікові повідомили про підозру за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України). Санкція статті передбачає кілька видів покарань. Це може бути штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 000 до: 68 000 гривень), виправні роботи на строк від одного до двох років, обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання стосовно зловмисника міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Слідчі просять усіх постраждалих від дій шахрая звертатися з відповідними заявами в Харківське районне управління поліції № 1 ГУ ПП в області або безпосередньо в окружну прокуратуру.

Як повідомляв Харків Times, в Куп’янському районі шахрай 10 разів продав один мішок цукру, якого не було.