У Харкові директор комунального підприємства постане перед судом

Фото: kharkiv.znaj.ua

Директор одного з транспортних комунальних підприємств постане перед судом через переплату за електрику майже на 17 млн ​​гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слобідська окружна прокуратура Харкова скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з комунальних підприємств міста за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Встановлено, що в серпні 2019 року директор одного з КП уклав договір з приватною фірмою. Ця фірма виграла тендер, запропонувавши найбільш вигідні умови постачання електричної енергії для тролейбусів і трамваїв.

Разом з тим директор КП, не перевіривши наявність законних підстав, уклав кілька додаткових угод до договору на поставку електроенергії, згідно з якими вартість 1 кВт/год разом з ПДВ підвищилася з 2,333 грн до 2,81 грн, а обсяг поставки електрики, навпаки, зменшився.

Таким чином, з вересня 2019 по січень 2020 року на рахунок фірми були безпідставно перераховані близько 17 млн ​​грн.

Крім того, в рамках того ж кримінального провадження окружна прокуратура подала цивільний позов до директора КП з вимогою відшкодувати завдані територіальній громаді міста збитки на вказану суму.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв Харків Times, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом переплати за електроенергію буде перевірено обґрунтованість підвищення вартості проїзду в наземному міському електротранспорті.