Парад, новий рекорд України і флешмоб – як в Харкові святкуватимуть День захисту дітей

Фото: Bls.ua

Святкування Дня захисту Дітей в Харкові триватиме з 29 травня по 7 червня. Захід для дітей і дорослих проведуть на ключових локаціях у всіх районах міста.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Всі заходи проводитимуться з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог.

На всіх локаціях буде організований флешмоб «Місто твоєї суперсили». За задумом, на спеціальних аркушах діти зможуть залишити різнокольоровий відбиток своєї долоні або зобразити фарбами свої почуття до сім’ї і рідного міста.

29 травня

Урочисте відкриття свята відбудеться 29 травня в Саржиному яру. Там з 11:00 до 13:00 гостей чекають пізнавальні майстер-класи та сімейні ігри «Тато, мама, я – дружна сім’я», «Будуємо вежу» та ін.

«Чарівна країна дитинства» – святково-розважальну програму з такою назвою проведуть на двох локаціях. З 11:00 до 14:00 на центральній алеї 522-го мікрорайону (навпроти Харківської гімназії № 55), вул. Валентинівська, 13-Д. З 16:00 до 19:00 на стадіоні біля дитячого садка № 413 (вул. Саперна, 10).

30 травня

30 травня о 13:00 розпочнеться шоу-програма для всієї родини в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького, яка триватиме до самого вечора. Завершиться свято танцювальним шоу і дискотекою під відкритим небом.

Також у неділю в саду ім. Шевченко з 15:00 до 20:00 відбудеться міський дитячий фестиваль «Kids Prostir Fest».

1 червня

Захід, присвячений Дню захисту дітей, проведуть правоохоронці в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького. Планується провести парад і встановити новий рекорд України. У параді візьмуть участь діти з дитбудинків, шкіл, діти захисників України і поліцейських, вихованці творчих колективи міста, які пройдуть від центрального входу в парк до головної сцени біля колеса огляду. В руках у дітей будуть малюнки на тему «Захисти дитину! Захисти Україну! », Які вони піднімуть в небо в формі карти України.

Після фіксації рекорду України в парку будуть працювати локації різних підрозділів Національної поліції. Зокрема, представники підрозділу особливого призначення продемонструють автотранспорт і прийоми самооборони, патрульні поліцейські проведуть майстер-клас «10 правил безпечної поведінки», кінологи покажуть, як собаки затримують злочинців, вибухотехніки розкажуть дітям про небезпечні предмети і правила поведінки при їх виявленні. Також для дітей пройдуть конкурси з подарунками, буде працювати локація конкурсу малюнка і аквагриму.

Початок заходу – орієнтовно в 11:00.

На проспекті Науки, 17 а (майданчик перед будівлею Адміністрації Шевченківського району) відбудеться відкритий шаховий турнір «Біла тура».
Час: 15.00-17.00.

Харківський міський палац дитячої та юнацької творчості (велика актова зала, пр. Тракторобудівників, 55) запрошує на концертно-ігрову програму для дітей. Початок: 15:00.

Виставу «Чудо» влаштують в Муніципальному центрі культури і аматорського мистецтва (пл. Героїв Небесної Сотні, 19-а).
Час: з 15.00.

З повністю з програмою, часом і місцем проведення святкових заходів можна ознайомитися тут.