Харківський поліцейський намагався продати посаду в ГБР за $ 5 000

Фото: dbr.gov.ua

У Харкові поліцейський вирішив за сумісництвом зайнятися працевлаштуванням до Держбюро розслідувань. Він обіцяв жителеві м.Харкова допомогти отримати посаду в теруправлінні цього відомства, розташованому в Полтаві.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

За даними слідства, поліцейський запевнив чоловіка, який бажає працювати в ДБР, що має зв’язки в конкурсній комісії цього відомства. І обіцяв сприяння в отриманні посади. За “послуги” просив $ 5000.

27 травня 2021 при передачі першої частини хабара в розмірі $ 2500 поліцейського затримали.

Вирішується питання повідомлення затриманому про підозру в отриманні неправомірної вигоди посадовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до років років з конфіскацією майна.

Як повідомив Харків Times, вдень 2 червня співробітники СБУ затримали в ресторані “Ла-Страда” в Харкові двох киян, підозрюваних в “купівлі-продажу” посад губернатора Харківської області та начальника Головного управління Державної податкової служби області.

Співробітники спецслужби встановили, що шахраї готувалися отримати 1 млн доларів за нібито вирішення питання щодо призначення кандидата на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації. Ще 100 тисяч доларів зловмисники планували отримати за призначення на посаду начальника Головного управління Державної податкової служби області.