Харківські музиканти провели концерт проти заборони грати в саду Шевченка

Фото: Український Харків / Facebook

Біля пам’ятника Тарасу Шевченка в Харкові 28 травня пройшла акція на підтримку вуличних музикантів та проти проти заборони харківської влади грати в саду Шевченка.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

О 15:00 до пам’ятника вийшли трубач Костянтин Олійник та лідер групи Banderas Blues Band Володимир Бандерас.

“Карантин нас просто підкосив. Ми втратили усі джерела доходу. Я просто взяв гітару і почав робити те, що я маю робити. Я музикант, я маю грати, це моє життя”, — каже Бандерас.

За його словами, охорона попередила його про заборону грати за рішенням секретаря міськради Ігоря Терехова. Музикантам запропонували виступати в районі паркування біля Каскаду. Цей майданчик Бандерас вважає невдалим: “Коли я прийшов туди, там не було жодної людини!”

О 18:00 біля пам’ятника Шевченку розпочався концерт, у якому взяли участь гурт “Папа Карло”, музиканти Борис Севастьянов, Назар Божинський, Іван Сенін, Артем Полежака, Олег Каданов та інші харківські виконавці.

“Коли дідусь-бандурист грає сам собі на лавочці, його максимум чують люди на двох чи трьох сусідніх лавочках, забороняти йому грати під Кобзарем, пам’ятником Шевченка? Може, там хтось перегрівся?” — сказав поет і музикант Іван Сенін.

За порядком на акції стежили поліцейські. Охорона саду концерту не перешкоджала.

Як повідомляв Харків Times, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що музиканти, які раніше виступали в саду імені Шевченка, перейдуть до ХНАТОБу.