У Харкові депутату міськради ледь не спалили кафе

Фото: newsroom.kh.ua

У ніч на сьогодні, 27 травня, невідомі підпалили у центрі міста, на вулиці Маршала Бажанова, 12 кафе Foodies talks. Розслідуванням інциденту зайнялася поліція.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Згідно із повідомленням, сигнал про пожежу надійшов до правоохоронців о 03:16.

«Займання локалізували працівники поліції охорони, які прибули на спрацювання сигналізації», – розповіли у поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК (умисне пошкодження або знищення майна). Якщо зловмисників, які залишили після себе речові докази у вигляді «залишків пластикової пляшки», упіймають, їм загрожує до 10 років за ґратами.

Власниця закладу, юний депутат міськради від ОПЗЖ Марія Скоробагач зворушливо дивується людській злобі.

«Поки що мені важко зрозуміти хто міг бажати зла мені настільки, щоб підпалити заклад … У кафе вкладено багато сил і коштів», – написала вона у Facebook.

Втім, збиток, судячи з усього, невеликий – пляшку з горючою речовиною підклали ролету, що закриває вхід. Ролета й постраждала, сама Марія визнає, що «кухня, зал та інші приміщення залишилися неушкоджені».

Своє обурення тим, що трапилося висловив і батько юної депутатки, також депутат, але вже облради Володимир Скоробагач. Він засумнівався у тому, що справжньою метою підпалу є саме бізнес його дочки.

«У мене немає доказів причин цього підпалу, але сумніваюся в тому, що це бізнес-конкуренти цього закладу. Можливо, це привіт мені? Тоді передавайте його саме мені, а не через молоду дівчинку, яка вклала стільки сил і любові у своє кафе, працює над його розвитком, бореться за кожного клієнта. Я, як батько, заохочую її бажання розвиватися, займатися бізнесом», – написав депутат облради на своїй сторінці у Facebook.

Також Скоробагач пообіцяв, що розслідування інциденту поліцією він буде «особисто контролювати».

Фото: Маша Скоробагач/Facebook

Як повідомляв Харків Times, у грудні 2019 року Скоробагач, який був на той час не лише депутатом, а й заступником голови Харківської обласної ради, не виключав переходу когось із нинішніх членів фракції «Відродження» в облраді до недавно очоленої екс-главою Адміністрації Президента Ігорем Райніним регіональну організацію «Опозиційною платформи – За життя» (ОПЗЖ).

Після виборів Харківської міської ради у жовтні 2020 року дочка Володимира Скоробагача 23-річна Марія стала депутатом міськради від партії ОПЗЖ.