Обвинувачену у хабарі голову Харківського окружного адмінсуду втретє відсторонили від посади

Фото: ssu.gov.ua

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила від займаної посади обвинувачену в передачі хабара голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ВСП.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ВСП 27 травня.

Таким чином, Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Генерального прокурора Ірини Венедиктової.

Голова Харківського окружного адмінсуду Ольга Панченко в вересні минулого року була затримана при передачі хабара. І зараз кримінальну справу за даним фактом почав розглядати Вищий антикорупційний суд. Ухвалою суду від 15 квітня 2021 року по вказаній справі закінчено підготовче судове засідання і призначено судовий розгляд.

У зв’язку з тим, що Ольга Панченко звинувачується в скоєнні кримінального злочину за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) ВСП вирішив усунути її від виконання обов’язків до винесення вироку або закриття кримінального провадження.

Раніше Ольгу Панченко двічі усував з посади Вищий антикорупційний суд.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці вересня голову Харківського окружного адмінсуду затримали під час передачі хабара у розмірі $ 3000.

Наступного дня після затримання їй повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

28 жовтня ВАКС залишив підозрювану на займаній посаді, однак, вже 6 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відсторонила жінку, яку підозрюють у “наданні неправомірної вигоди”, від посади до 22 листопада 2020 “у межах терміну досудового розслідування”.

Суддя Вищого антикорупційного суду знову відсторонила від займаної посади підозрювану в передачі хабара голову Харківського окружного адміністративного суду. Відсторонення діяло терміном на місяць, починаючи з 1 грудня.

30 березня 2021 прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури передали до ВАКС справу голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко, яку звинувачують в передачі хабара.