Цього року Kharkiv MeetDocs планують у змішаному форматі

Міжнародний кінофестиваль Східної України Kharkiv MeetDocs пройде в цьому році з 26 вересня по 2 жовтня у змішаному онлайн і офлайн форматі.

Про це Харків Times повідомили організатори фестивалю.

Конкурсна програма фестивалю цього року складатиметься з міжнародного і національного конкурсів повнометражного неігрового кіно і конкурсу незалежного українського короткометражного кіно Meet Бардак.

Національний конкурс проходитиме другий рік поспіль, членами журі виступлять міжнародні експерти. У міжнародному конкурсі кращий фільм обиратимуть глядачі шляхом голосування на офіційному сайті фестивалю. Обидва конкурси транслюватимуться на сайті для глядачів з усіх куточків України. В онлайні також пройде конкурс короткометражного кіно Meet Бардак.

«Цього року в межах фестивалю вперше відбудеться конкурс неігрового кіно “Україна очима світу”. Є чимало фільмів, які іноземні творці зняли про Україну, і шість найважливіших з них ми покажемо глядачам нашого фестивалю. Наша мета – розширювати межі сприйняття світу нашого глядача, і іноді цікаво подивитись, як саме нашу країну бачить світ навколо», – розповіла директор фестивалю Євгенія Крігсхайм.

Крім конкурсів на гостей фестивалю чекають насичені позаконкурсні програми: показ повнометражних документальних фільмів Meet Docs і повнометражних художніх фільмів Meet Non Docs, в основі яких реальні історії. Фільми від майстрів української документалістики Meet Retrospective, які можна буде подивитися на харківському телеканалі Simon. Індустріальна секція Meet Film Industry пройде у змішаному онлайн і офлайн форматах та складатиметься з воркшопів, майстер-класів, дискусій та творчих зустрічей з українськими та зарубіжними експертами кіноіндустрії.

Візуальний стиль фестивалю цього року обумовлений 30-ю річницею незалежності України. Постери та вся символіка виконані у синьо-жовтих кольорах.

Церемонія відкриття фестивалю відбудеться 26 вересня, а нагородження переможців — 2 жовтня 2021 року. Ці заходи пройдуть у Харкові наживо.

Стежити за новинами фестивалю можна тут:

Официальный сайт

Facebook

Instagram

Як повідомляв Харків Times, IV кінофестиваль Kharkiv MeetDocs розпочався 26 жовтня. Через потрапляння Харкова в «червону» зону карантину майже всі заходи проходили онлайн. 31 жовтня відбулася онлайн-церемонія нагородження переможців.