На навчаннях в Чугуєві бійці тероборони запобігли захопленню військового аеродрому (фото)

Фото: armyinform.com.ua

У Харківській області тривають антитерористичні навчання під керівництвом Служби безпеки України. 25 травня учасники навчальних зборів захищали військовий аеродром в Чугуєві від диверсантів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення видання міністерства оборони АрміяInform.

Харківським силовикам доводиться постійно вдосконалювати професійні навички, оскільки регіон межує з РФ. І звідти неодноразово звучали територіальні претензії на Харківську область.

Військовий аеродром в Чугуєві розташований в 20 км від Харкова. За легендою навчань, гелікоптер Мі-8МТ, на борту якого перебували диверсанти, запросив дозвіл на аварійну посадку на летовище. Після приземлення гелікоптера три диверсійно-розвідувальні групи швидко висадилися і стрімким кидком знищили патруль і особовий склад поста спостереження. Пізніше нападники захопили стартовий командний пункт. Таким чином вони намагалися забезпечити висадку десанту основних сил противника.

Бійці Харківської бригади тероборони негайно заблокував захоплений будинок і взяли під контроль злітні смуги. Між диверсантами і тероборонівцями зав’язався бій, який тривав з перемінним успіхом. І невідомо, чим закінчився, якби захисники аеродрому не запросили допомогу.

Для посилення бійців тероборони прибув перший взвод роти протидиверсійної боротьби бригади в складі двох груп: вогневого забезпечення та захоплення диверсантів. Спільними зусиллями бійці провели штурм захопленого стартового командного пункту. Це стало піком навчання на аеродромі. Поступово захисники аеродрому відтіснили диверсантів з адмінбудівлі військової частини і взяли в полон тих, хто вцілів.

Фото: armyinform.com.ua

Не залишилися осторонь військові медики – вони надавали допомогу “пораненим” бійцям тероборони. Один військовослужбовець був поранений під час блокування стартового КП. Бойовий медик роти надав йому домедичну допомогу і організував евакуацію пораненого на медичному авто. Після остаточного завершення бойових дій на аеродромі командир взводу роти протидиверсійної боротьби організував евакуацію вертольотом у військовий госпіталь ще одного пораненого.

Військові збори за участю Харківської окремої бригади тероборони триватимуть два тижні. 23 травня стартував завершальний їх етап. У навчаннях на військовому аеродромі в Чугуєві брали участь більше 2000 резервістів і військовозобов’язаних, розповів керівник зборів воєнком Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Калгушкін.

Як повідомляв Харків Times, 23 травня під ча навчань навчань резервісти і бійці тероборони відбили напад на стратегічний міст і запобігли теракту в центрі Чугуєва.