Співробітник ДСНС був хотів пожежною безпекою заради 20 тисяч гривень

Посадовець від пожежної охорони пропонував підприємцю прийняти реконструйовану будівлю та заплющити очі на порушення правил безпеки за 20 тис. грн. Одразу після отримання хабара вимагача затримали і повідомили йому про підозру.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що співробітник одного з відділів Головного управління ДСНС України в Харківській області вимагав від представника товариства з обмеженою відповідальністю 20 тис. грн. За ці гроші посадовець обіцяв не помітити порушень вимог пожежної та техногенної безпеки при реконструкції нежитлової торгово-офісної будівлі.

Вчора, 24 травня, відразу після отримання названої суми, правоохоронці затримали чиновника-хабарника в порядку ст. 208 КПК. Того ж дня йому повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди, з’єднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі обставини справи. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від займаної посади. Перевіряється причетність до злочину інших співробітників ГУ ГосЧС в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові донецький суддя вимагав хабар у донецького ж підприємця.