Піде під суд шпигун, який збирав у Харкові інформацію про розробку приладів для ураження БПЛА

Фото: gp.gov.ua

До 15 років позбавлення волі загрожує українцю, який за завданням спецслужб РФ збирав секретну інформацію і був затриманий на залізничному вокзалі в Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу генпрокурора.

За даними слідства, завербований житель міста Миколаєва збирав секретну інформацію про новітні розробки військової техніки і програм розробок використання безпілотних літальних апаратів.

Протягом січня-лютого 2021 він домовився про передачу секретних матеріалів з одним з керівників наукових інститутів м.Харкова, що займається розробками з обмеженим доступом у сфері безпеки і оборони України. За грошову винагороду в розмірі $ 10 000 він запропонував керівнику інституту надати секретну програму розробки приладів для ураження безпілотних літальних апаратів.

У лютому 2021 року під час передачі імітованих секретних матеріалів і авансу за них у розмірі $ 500 шпигуна затримали на залізничному вокзалі в Харкові.

Відносно затриманого було відкрито кримінальне провадження 1 ст. 111 КК України (державна зрада). У травні цього року розслідування було завершено і співробітники Луганської обласної прокуратури направили справу на розгляд суду.

Санкція статті, за якою судитимуть обвинуваченого, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, контррозвідка затримала в Харкові російського шпигуна.