Бійці тероборони запобігли диверсії в центрі Чугуєва (фото)

Фото: armyinform.com.ua

23 травня в Харківській області стартував завершальний етап навчальних зборів резервістів і військовозобов’язаних окремої бригади територіальної оборони. В рамках навчань бійці відпрацювали кілька завдань – відбили напад на стратегічний міст і запобігли теракту в центрі Чугуєва.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення видання міністерства оборони АрміяInform.

До завершального етапу навчань антитерористичних навчань під керівництвом Служби безпеки України залучено більше 3000 представників різних силових відомств, близько 30 одиниць бронетехніки, 10 одиниць спеціальної пожежної техніки. На попередніх етапах резервісти і тероборонівці працювали з інструкторами. З 23 травня розпочалося відпрацювання завдань за призначенням, розповів військовий комісар Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Калгушкін.

Так, у одного із стратегічних мостів, де ероборонівці несли службу спільно з нацгвардійцями і воїнами-прикордонниками, виявлені ворожі диверсанти. Терористи намагалися закласти вибухівку під головними опорами. На допомогу армійцям прибутку спецназівці СБУ. Спільними діями вдалося відтіснити ворогів і згодом затримати уцілілих нападників.

Інший підрозділ тероборони висунувся в заданий район, щоб разом з прикордонниками посилити державний кордон України. Вже на місці вони відпрацювали низку складних вступних, успішно освоївши специфіку ведення бойових дій на ротних опорних пунктах.

А за іншою легендою навчань, в центрі Чугуєва очікували диверсантів. Тому воїни ТРО разом з військовослужбовцями СБУ і НГУ взяли в щільне кільце охорони ряд важливих об’єктів. Навіть на дахах багатоповерхівок виставили пости, а в небі кружляв безпілотник.

У якийсь момент у будівлі райдержадміністрації виникли зіткнення. Поки самі диверсанти відволікали армійців, інші зловмисники з протилежного боку намагалися принести в будинок вибухівку. Але це їм не вдалося. Тому пакет диверсанти кинули біля пожежної машини, і за справу взялися військові сапери.

Крім цього учасники навчань планують відпрацювати відбиття нападу умовних диверсійно-розвідувальних сил, які з повітря висадяться на один з військових аеродромів. Вони будуть намагатися взяти під контроль злітно-посадкову смугу. Їм буде протидіяти підрозділ контрдиверсійної боротьби Харківської бригади ТРО.

“З таким напруженим ритмом полігонних занять і широким спектром завдань територіальної оборони навчальних зборів у нашому регіоні ще не було. Усі харківські силовики так навчаються протистояти ворогові, діючи як єдине ціле. Тож ці два тижні тимчасового призову хлопців та дівчат пішли на користь місцевій територіальній обороні та посилили захист України в цілому”, – підсумував полковник Юрій Калгушкін.

Як повідомляв Харків Times, в квітні цього року в Харківській області близько тисячі учасників підрозділів територіальної оборони провели практичні заняття з військової підготовки. Зокрема, тероборонівці вчилися відбивати атаку диверсантів.