У Харкові біля пішохідних переходів встановлять фігури школярів

Фото: city.kharkov.ua

Макети ростових фігур у вигляді дітей-школярів планується встановити біля пішохідних переходів коло навчальних закладів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради з посиланням на директора Департаменту інфраструктури Сергія Дульфана.

За словами чиновника, таке доручення дало керівництво міста, щоб убезпечити дорожній рух біля навчальних закладів. Адже незважаючи на те, що в Харкові встановлюють знаки «Обережно! Діти йдуть до школи», розробляють додаткові і роблять нові пішохідні переходи біля шкіл, на деяких ділянках доріг недбайливі водії ігнорують приписи і перевищують швидкість.

«Особлива увага в місті приділяється організації дорожнього руху біля навчальних закладів, де навчаються діти. Міжнародна практика показує, що коли людина їде і бачить таку фігуру на переході, то не розуміє, макет це чи людина, тому знижує швидкість», — зазначив Сергій Дульфан.

Він підкреслив, що, навіть якщо з часом водії звикнуть до таких макетів, вдасться зберегти життя та здоров’я багатьох людей.

Як повідомив Харків Times, у Харкові трамваї та тролейбуси обладнають тривожними кнопками.