Війна в Україні: 12 порушень, одного бійця важко поранено

За минулу добу, 22 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Поблизу Пісків окупанти тричі відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а також з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля селища Південне найманці тричі вчинили обстріл з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Неподалік від Водяного противник двічі застосував у напрямку позицій наших захисників ручні протитанкові та підствольні гранатомети.

В районі Причепилівки ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Золоте-4 російські найманці використовували гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети, а біля Мар’їнки — стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожого вогню один український військовослужбовець отримав поранення.

Захисника оперативно доставили до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров’я воїна — важкий.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

З мінометів 120-го калібру російсько-окупаційні війська обстріляли цивільну інфраструктуру Пісків. Внаслідок попадання міни був пошкоджений приватний будинок. На щастя, ніхто не постраждав.

Станом на 7:00 23 травня зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

Поблизу селища Гранітне ворог застосував великокаліберні кулемети та станкові протитанкові гранатомети, а коло Світлодарська — ще й автоматичні станкові гранатомети.

Бойових втрат внаслідок ворожого вогню немає.

Як повідомляв Харків Times, 21 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано вісім порушень режиму припинення вогню.