У Харківській області накрили незаконний бізнес – слід веде до Росії (фото)

Фото: dpsu.gov.ua

У Харківській області накрили групу контрабандистів, які налагоджували канал для переміщення товарів в Україну. Вони планували використовувати для цього «транспортні засоби підвищеної прохідності без належно оформлених документів та з підробленими або знищеними номерами вузлів та агрегатів». Сьогодні, 21 травня, під час обшуків у фігурантів справи виявлено 14 таких автівок.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

«За результатами обшуків вилучено 14 позашляховиків Ford, Opel та УАЗ», – йдеться у повідомленні.

Як розповіли Харків Times у прес-службі прокуратури області, досудове розслідування вже встановило, що мешканці Харківської області в обхід пропускних пунктів ввозили на територію нашої країни з Російської Федерації транспортні засоби, а потім реєстраційні номери на них замінювали з метою використання вже в Україні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 290 КК, обшуки були проведені у селах Липці та Циркуни Харківського району області. Під час обшуків були вилучені «14 автомобілів з номерами інших автівок».

Наразі розслідування триває, вирішується також питання про пред’явлення підозри причетним до злочину особам.

Фото: dpsu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, у квітні СБУ в Харківській області заблокувала канал поставки до країни-агресора комплектуючих до військової техніки. Товари потрапляли в Росію під виглядом цивільних.