Травмований в ДТП мотоцикліст побив лікаря і медсестру в Чугуївській лікарні (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області 26-річний мотоцикліст, який постраждав в ДТП, потрапив під слідство. Але не через аварію, а через бійку, яку він влаштував в Чугуївській районній лікарні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

У лікарню забіякуватого пацієнта з травмованою в результаті ДТП ногою привіз його брат в ніч з 20 на 21 травня цього року. У цей час лікарі надавали допомогу іншому пацієнту з серйозною травмою. Черговий лікар і медична сестра запропонували чоловікам трохи почекати. Але вони зажадали, щоб медики все кинули і почали займатися постраждалим мотоциклістом. Чоловіки, ймовірно, через стан алкогольного сп’яніння, вели себе вкрай агресивно.

Травмований мотоцикліст завдав тілесних ушкоджень лікарю, вдарив медичну сестру і влаштував в приміщеннях безлад. Після чого нападник в супроводі двох чоловіків покинув лікарню.

До поліції про влаштовану мотоциклістом бійку повідомили 21 травня близько 00:05.

Співробітники Чугуївського районного управління поліції оперативно розшукали дебошира. Поліцейські побачили, що той ще перебуває в стані алкогольного сп’яніння і запропонували пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою алкотестера або в найближчому медичному закладі. Але чоловік відмовився.

Поліцейські склали на мотоцикліста протоколи по ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна), по ч. 4 ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) і постанову ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, чи щодо якої встановлено тимчасове обмеження в праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, в селі Мурафа Краснокутського району області п’яний 43-річний чоловік напав на медиків «швидкої допомоги», які приїхали до нього за викликом.