Працював під час карантину – в Харкові оштрафували директора нічного клубу

Фото: khar.gp.gov.ua

Червонозаводський районний суд Харкова визнав винним 36-річного директора нічного клубу в порушенні карантинних обмежень. Заклад, який належить підсудному, в грудні 2020 року було відкрито і приймало відвідувачів незважаючи на введену урядом заборону.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19 викликаної коронавырусом SARS-CoV-2» після 23:00 і до 7:00 заборонялася робота розважальних закладів. Але власник нічного клубу проігнорував заборону і відкрив заклад для клієнтів.

За даним фактом було проведено розслідування за ч. 1 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм по запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). І в січні цього року справу було передано на розгляд суду.

7 квітня Червонозаводський райсуд визнав бізнесмена винним у порушенні ч. 1 ст. 325 КК України і призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 грн).

Вирок суду вступив в законну силу.

Як повідомляв Харків Times, харків’янин піде під суд за організацію роботи нічного клубу під час карантину.