На Олексіївці грабіжники увірвалися до приватної оселі та катували господиню праскою (доповнено, відео)

Вночі 19 травня до будинку небідних харків’ян увірвалися троє грабіжників. Зв’язали і катували господиню, а потім, забравши всі заощадження і цінності, зникли з міста. Але сьогодні розбійників затримали на трасі Київ-Житомир поблизу столиці.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вночі 19 травня цього року у домоволодіння, розташоване на вулиці Академіка Погорєлова в Харкові, увірвалися троє чоловіків. В цей час у будинку спала 56-річна господиня. Прокинувшись від шуму, жінка пішла подивитися, що трапилося, і побачила непрошених гостей. Один з них вдарив жінку в обличчя, від чого та впала на підлогу.

Злочинці знерухомили потерпілу, обмотавши їй руки й ноги скотчем, і погрозами вимагали видати місця зберігання грошей. Боячись за своє життя, жінка виконала вимоги. Гроші вони знайшли та забрали, але запідозрили, що в будинку є й інші цінності, і запитали в жінки, де сейф. Почувши, що сейфу немає, лиходії включили праску і почали прикладати її до тіла своєї жертви, від чого нещасна знепритомніла.

Зловмисники привели жінку до тями і стали погрожувати продовженням катувань. Потерпіла розповіла про всі місця зберігання цінних речей, наявних у будинку, після чого нападники забрали їх і покинули місце події.

Здобиччю зловмисників стали 60 тисяч євро, 50 тисяч доларів США, а також вироби з золота і наручні годинники.

Сьогодні, 20 квітня, всіх трьох розбійників затримали в порядку ст. 208 КПК на трасі Київ-Житомир поблизу столиці. Ними виявилися 37-річний мешканець Луцька, а також 45-річний та 44-річний мешканці Львова.

Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за фактом розбою (ч. 4 ст. 187 КК) й обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як уточнили в управлінні Нацполіціі області, затримані — члени крупного злочинного угруповання, що скоювало розбійні напади на території Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Харківської областей.

Як розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко, група була добре озброєна та відрізнялася зухвалістю, жорстокістю, хорошою фізичною підготовкою та чітким розподілом ролей.

За словами Ігоря Клименка, розбійні напади фігуранти здійснювали як на приватні будинки, так і на офіси підприємств і установ.

«Група достатньо ретельно готувала свої злочини та потім скоювала їх за затвердженим сценарієм. Більше десяти автомобілів, які використовувалися під час скоєння цих злочинів, після розбою спалювалися. Як і всі речові докази, які потім могли якимось чином вивести на це угруповання», — сказав голова Нацполіції.

Члени угруповання вивчали спосіб життя потенційних жертв, їх матеріальне становище, поведінку, зв’язки, графік роботи та пересувань. Напади здійснювали зазвичай ввечері або вночі, користувалися вогнепальною та холодною зброєю.

Сьогодні затримали трьох активних учасників злочинного угруповання.

Тривають слідчі дії.

Поліцейські перевіряють причетність групи до скоєння інших кримінальних злочинів.

Як повідомляв Харків Times, увечері 17 травня до будинку жительки Новоселівки увірвався незнайомий чоловік, побив її та, погрожуючи ножем, забрав гроші, банківську картку і для чогось документи нещасної.