20 травня в Харкові пройде парад вишиванок

Вишиванкова хода у Харкові 2019 року. Фото: Сергій Бобок/ХарківTimes

Завтра, 20 травня 2021 року в Харкові пройде 15-й Парад вишиванок. В умовах пандемії всіх, хто бажає взяти в ньому участь, просять захопити з собою не тільки маски, але і півтораметрові рушники.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організаторів заходу у Facebook.

Парад пройде, за традицією, у третій четвер травня. Збір учасників оголошений на 18:00 біля монументу Незалежності України на майдані Конституції. Далі хода прямуватиме Сумською до майдану Свободи. Кінцева точка ходи — волонтерський намет «Все для перемоги».

Парад вишиванок у Харкові проходить з ініціативи Харківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

Цього року заход має відмінність.

«Шановні харків’яни, оскільки невідомо, що нас очікує у ситуації з пандемією, просимо заздалегідь підготуватися до Вишиванкової ходи – 2021. Окрім масок, бажано приносити з собою вишиті рушники (або заквітчані полотна тканини довжиною 1,5 метра) для формування колони з рушниковими дистанціями», — просять організатори.

За даними поліції області, очікується, що у параді візьмуть участь близько тисячі харків’ян. Їх безпеку охоронятимуть близько 180 поліцейських.

Як повідомляв Харків Times, минулого разу Парад вишиванок в Харкові проходив 16 травня 2019 року. Минулого року через пандемію захід не відбувся.