У Харківській області піротехніки знешкодили 250-кілограмову німецьку авіабомбу

Фото: kh.dsns.gov.ua

У Печенізькому районі “чорні” шукачі металобрухту знайшли німецьку авіабомбу часів Другої Світової війни. Вони не стали чіпати 250-кілограмовий боєприпас і повідомили про свою знахідку рятувальникам.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі МВС.

На місці піротехніки ДСНС дістали бомбу із землі і з допомогою спеціального крана завантажили на піротехнічний автомобіль. Після цього боєприпас знешкодили шляхом підриву на спеціальному майданчику.

За інформацією прес-служби ДСНС області, ці вибухові роботи піротехніки провели 18 травня. Всього в цей день було знищено чотири боєприпаси часів Другої Світової війни: дві авіабомби калібру 50 і 250, два артснаряди калібру 105 і 76 мм.

Розмінувальні роботи проводилися неподалік села Піщане Чугуївського району, села П’ятницьке Печенізького району, селища Слобожанське Балаклійського району та в селі Киселі Первомайського району.

Рятувальники просять всіх жителів області обережно поводитися зі знайденими боєприпасами і схожими на них предметами. Ні в якому разі не намагатися їх самостійно ідентифікувати, піднімати, пересувати чи засипати землею. Єдине, що потрібно зробити – повідомити про небезпечну знахідку за номерами “101” або “102”.

Як повідомляв Харків Times, піротехніки знешкодили знайдену на Салтівці авіабомбу.

Фото: kh.dsns.gov.ua