Топаз підтримав Добкіна

Демотиватор: joyreactor.cc

Засуджений за сепаратизм, масові заворушення та викрадення автомобіля й випущений на свободу за одіозним «Закону Савченко» Ігнат Кромський, він же Топаз, виступив на підтримку Михайла Добкіна у його боротьбі за пост мера Харкова.

Про це Харків Times стало відомо з допису Кромського на його сторінці у Facebook.

Він повідомив, що «побився об заклад з однією хорошою Людиною на пляшечку віскі», що на виборах мера Харкова переможе Добкін. Та поцікавився у читачів свого ФБ, кого б обрали вони.

Як повідомляв Харків Times, Ігнат Кромський у лютому 2014 року було охоронцем антимайдану в Маріїнському парку в Києві з позивним «Топаз». У мережі розміщено його звернення до Путіна з проханням ввести війська в Україну «для захисту громадян».

28 березня 2014 року Ігнат Кромський – «Топаз» був затриманий у рамках кримінальної справи за фактом штурму Харківської ОДА.

29 березня 2014 року суд посадив «Топаза» під домашній арешт, але він втік, зрізавши браслет. У квітні співробітники СБУ затримали його в Донецьку. У вересні суд обрав йому особисте зобов’язання як запобіжний захід. У листопаді «Топаз» не з’явився за викликом до суду. У грудні він затриманий при спробі втечі до РФ і взятий під варту.

У грудні 2019 Колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду в складі Верховного суду України залишила в силі вирок Київського районного суду Харкова від 30 січня 2018 року і рішення Апеляційного суду Харківської області від 12 липня 2018 року, які визнали сепаратиста Ігната Кромского («Топаза») винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК), масові заворушення (ч. 2 ст. 294 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 2 ст. 289 КК) й засудила його до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«Як встановив суд першої інстанції, у лютому-березні 2014 року І. Кромський брав активну участь у проросійських масових виступах, що відбувалися у Харкові. Під час зазначених виступів він, зокрема, відкрито й публічно не визнавав центральні органи влади України та бажав відділення Харківської області від України. А також в інтерв’ю одному з російських телеканалів закликав президента Російської Федерації до введення російських військ на територію України», – було сказано у повідомленні прес-служби ВС.