Справу про махінації з харківською комунальною нерухомістю передано до суду

Фото: censor.net

За незаконну перереєстрацію майна приватний нотаріус і його приятель з Держреєстру постануть перед судом. Друзі поцупили у держави нежитлові приміщення вартістю близько 700 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, нежитлові приміщення вартістю майже 700 тис. грн, про які йдеться, розташовані в Шевченківському районі Харкова і належать Управлінню комунального майна та приватизації Департаменту економіки та приватизації Харківської міськради. Однак у жовтні 2019 року внаслідок незаконної оборудки нерухомість була переписана на приватну особу.

Операцію «провернули» приватний нотаріус і його знайомий — колишній реєстратор реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції. Нотаріус, знаючи, що його знайомий має навички роботи в Державному реєстрі прав на нерухоме майно, передав йому свій крипто-ключ, надавши можливість провести незаконну реєстрацію права власності на нежитлові приміщення.

Київська окружна прокуратура Харкова скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом зловживання своїми повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки для інтересів держави (ч. 3 ст. 365-2 КК). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times 19 лютого 2021 року приватному нотаріусу та його спільникові було повідомлено про підозру.