Харків’янку, яка показово викинула український паспорт, притягнуть до адміністративної відповідальності (відео)

Сьогодні, 19 травня, харків’янка, яка кілька днів тому разом зі своїми дітьми показово викидала українські паспорти за те, що їм не дозволили виліт до Туреччини, полетіла в Стамбул. Перед вильотом поліцейські вручили їй два протоколи про адміністративні правопорушення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко в Facebook.

“Сьогодні вранці громадянці Інна П. під час вильоту з аеропорту Харкова за вже правильно оформленими виїзними документами на дітей, поліцією був вручений протокол за статтею 173 КУАПП – дрібне хуліганство і 184 КУАПП за ухилення від нормального виховання дітей.”, – написав заступник міністра.

За дрібне хуліганство в Україні передбачено кілька видів покарань. Це або штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 до 105 грн) або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Невиконання батьками своїх обов’язків по вихованню дітей (ст. 184 КУАПП) тягне за собою попередження або штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн до 1700 грн).

При врученні протоколів харків’янка ніяких демаршів не влаштовувала. Це видно з ролика, опублікованого Антоном Геращенко. Вона стояла трохи не по стійці смирно і на уточнюючі питання поліцейських відповідала: “Так, зрозуміло”.

Увага громадськості і поліції до своєї персони жінка залучила сама. Вона записала відео з розповіддю про те, що разом з дітьми намагалася вилетіти в Стамбул, але “через гребане українське законодавство” не змогла цього зробити. Після цих слів вона і її діти показово викинули свої українські паспорти.

Але цього їй здалося мало. У наступному кадрі діти знову сидять з паспортами, які тільки викинули.

“Україна, спасибі, і йди-но ти в ж * пу. Пішла ти в ж * пу”, – сказали діти і ще раз викинули паспорти.

Причин, за якими її не випустили за кордон, жінка не пояснила. Але на це відповіли в Держприкордонслужбі України. Як виявилося, вона не підготувала всі документи необхідні для виїзду дітей за кордон, батько яких – іноземець.

“В такому випадку прикордонники не вимагають доручення. І в той же час це повинно бути підтверджено свідоцтвом про народження, де вказано громадянство, але такого документа у жінки теж не виявилося. Ніяких претензій до прикордонників вона не висловлювала “, – сказав представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Після публікації відео з викиданням паспортів моментально стало вірусним. Автору ролика стали надходити погрози, заявила в своєму новому відео харків’янка. Ролик з викиданням паспортів вона назвала фейком, нарізаним з різних відео, розміщених на її сторінці. І навіть пригрозила судом ЗМІ, яке першим опублікувало скандальне відео.