Суд виніс вирок наркокур’єру, якого затримали з героїном в метро Харкова

Фото: hk.npu.gov.ua

Ленінський районний суд Харкова виніс вирок 57-річному чоловікові, якого 17 грудня 2020 року затримали з героїном і каннабісом на станції метро “Південний вокзал”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, під час затримання у чоловіка вилучили 18,5 грам героїну та 169, 608 грам канабісу. Наркотики знаходилися в сумці, на яку зреагував службовий собака.

Досудове розслідування встановило, що на початку грудня 2020 року чоловік на ринку “7-й кілометр” в Одесі купив у невстановлених торговців наркотики з метою подальшого особистого вживання без мети збуту. У той же день він перевіз “товар” до Києва де в орендованій кімнаті гуртожитку розділив наркотики на частини, одну з яких помістив в полімерний пакет, а іншу розфасував в 25 паперових згортків.

17 грудня він приїхав до Харкова і привіз в сумці з особистими речами наркотики, які відчув службовий собака. Під час спілкування з правоохоронцями, які зупинили його для встановлення особи, чоловік не став відпиратися. І на питання поліцейських, чи є у нього заборонені речовини або предмети, відповів, що має при собі канабіс і героїн.

Чоловіка затримали в порядку статті 208 КПК. Слідчі порушили кримінальну виробництво за ч. 3 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Було проведено оперативне розслідування, і вже 9 квітня цього року Ленінський райсуд Харкова визнав чоловіка винним за ч. 3 ст 309 КК і засудив до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 17 грудня, приблизно о 14:00 на станції Харківського метрополітену «Південний вокзал» у 56-річного чоловіка виявили наркотики.