Суд відправив у СІЗО грабіжників обмінника на проспекті Героїв Сталінграда

Фото: hk.npu.gov.ua

17 травня суд обрав запобіжний захід для двох зловмисників, які пограбували пункт обміну валют на проспекті Героїв Сталінграда в Слобідському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За рішенням суду наступні 60 днів грабіжники проведуть в СІЗО. Під заставу вони вийти не зможуть – суд відхилив таку можливість.

За даними слідства, 20 квітня 2021 року підозрювані скоїли розбійний напад на пункт обміну валют, розташований на проспекті Героїв Сталінграда. Один із зловмисників дочекався, коли співробітниця обмінного пункту почне закривати двері приміщення, заштовхав її всередину, вдарив в обличчя і, погрожуючи жінці, забрав гроші з каси.

Його спільник в цей час стояв на вулиці і стежив, щоб ніхто не міг перешкодити вчиненню злочину.

Таким чином, зловмисники заволоділи 1,6 млн грн.

Сьогодні, 17 травня, двом 33-річним чоловікам повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 187 КК (розбій з проникненням в приміщення і крадіжкою в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Також встановлено причетність чоловіків до шести розбійних нападів на території Індустріального, Харківського, Київського, Шевченківського і Слобідського районів, двох грабежів в Московському і Шевченківському районах, крадіжки в Немишлянському районі і незаконне позбавлення волі або викрадення людини в Шевченківському районі, вчинені протягом 2019 -2021 років.

Поліція перевіряє зловмисників на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Харківської області та інших областей України.

Як повідомляв Харків Times, касира пункту обміну валют, який 20 квітня пограбували двох зловмисників, з травмами доставили до лікарні.

Фото: hk.npu.gov.ua