Поліцейські, які заштовхали жінку в авто і побили її чоловіка, потрапили під слідство

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові четверо поліцейських потрапили під слідство за перевищення службових повноважень. Вони заштовхали в службовий автомобіль жінку, а її чоловіка побили і закували в наручники.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, інцидент стався 2 квітня 2020 року на Салтівці. Четверо оперуповноважених одного із секторів Московського відділу поліції міста Харкова (зараз – Харківського районного управління поліції № 2) перевіряли інформацію про причетність громадян до незаконного обігу наркотиків. Біля однієї з багатоповерхівок по вулиці Дружби народів ці поліцейські підійшли до жінки і, не представившись, не показавши службових посвідчень, стали вимагати, щоб вона пояснила, з якою метою знаходиться в цьому місці.

Не отримавши відповіді, поліцейські силою затягли жінку в автомобіль Volkswagen Passat і стали погрожувати відвезти її до відділу поліції і звинуватити в поширенні наркотиків.

В цей час до автомобіля підійшов чоловік потерпілої і зробив зауваження, що поліцейські діють незаконно. Троє з них вийшли з авто і накинулися на чоловіка, який заступився за свою дружину. Вони повалили його на землю і почали бити. Незважаючи на те, що потерпілий не пручався і просив припинити, оперативники заламали йому руки, наділи наручники і продовжили побиття.

Слідчим ДБР знадобився рік, щоб встановити особи правопорушників. Їм повідомили про підозру за фактом перевищення службових повноважень групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України). Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією прокуратури, за станом на 17 травня 2021 року вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним.

Як повідомляв Харків Times, двоє харківських патрульних підуть під суд за перевищення службових повноважень.