Білецький: Добкін як кандидат на посаду мера Харкова – це несерйозно

Фото: bykvu.com

Лідер політичної партії “Національний корпус”, харків’янин Андрій Білецький не вважає екс-нардепа Михайла Добкіна серйозним конкурентом секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова на позачергових виборах на посаду Харківського міського голови.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю Білецького виданню “Букви”.

“Якщо говорити про Добкіна, то давайте все-таки не говорити про несерйозне. Тому що, як на мене, у Добкіна немає важелів у руках, які є у того самого Терехова. У Добкіна немає тих можливостей і потенціалу для того, щоб зайти повністю на кернесівський електорат. Так, частину проросійського електорату він 100% отримає, але у харківській політиці він не був давно. Важелів нема, і я не бачу ресурсу, який би він міг використати для перемоги. Той самий Фельдман абсолютно показав, що можливості його надто обмежені. Це 10-12% його виборців і це стеля, яка у нього є. Тому про смішне я б усе-таки не говорив”, – сказав Білецький.

Він зазначив, що наступником Кернеса є тільки Терехов.

“Щодо наступника Кернеса, то він мені здається абсолютно очевидним. Це – Терехов. Це людина, яка при Кернесі була по праву руку і яка перебрала все”, – сказав він.

Білецький стверджує, що Добкін пробує заручитися підтримкою і “порошенківців”, а також президента Володимира Зеленського та голови його Офісу Андрія Єрмака. “Але я думаю, що це не надто вплине на ситуацію. Це свідчить про те, що власних можливостей у нього замало, як на мене. А чужим сильний не будеш. Це історія про вплив на Харків і харківську політику Порошенка та Офісу Зеленського, а вони не найбільші”, – зазначив Білецький.

Як повідомляв  Харків Times, раніше Михайло Добкін вже намагався висунути свою кандидатуру на виборах мера Харкова. Однак мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що рішення Михайла Добкіна балотуватися на пост мера Харкова – це не дружній жест, а спроба використати чужий політичний капітал. Після цього Добкін заявив про зняття своєї кандидатури на пост мера Харкова.

Всього місяця вистачило екс-нардепу Михайлу Добкіну та його команді, щоб обвалити рейтинг політика більш ніж удвічі.