У Харківській області посіяли 69% запланованих ярих культур

На сьогодні у Харківській області вже засіяли яровими зерновими культурами 303,3 тис. гектарів, що становить 69% від запланованої площі. Планується, що у структурі посівних площ зернові культури займатимуть 57,8%.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної держадміністрації із посиланням на директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергія Прокопченка.

«У поточному році холодна дощова погода затримала весняно-польові роботи на сільськогосподарських підприємствах області на два тижні від оптимальних термінів», – зазначив Прокопченко.

За його інформацією, всього посівна площа сільськогосподарських культур під урожай 2021 року займатиме 1,8 млн га, що на 1% більше, ніж показники 2020 року. В цілому зерновий клин становитиме 1,0 млн га, що на 4% більше, ніж минулого року. У структурі посівних площ зернові культури займатимуть 57,8%.

«По всіх категоріях господарств ярі зернові та зернобобові культури очікується посіяти на площі 442,7 тис. га, або 98% до показника 2020 року. Станом на 13 травня поточного року по всіх категоріях господарств посіяно ярих зернових культур 303,3 тис. га, або 69% від запланованої площі. У тому числі: ярого ячменю – 120,5 тис. га (96% до прогнозу) і кукурудзи на зерно – 143,8 тис. га (54%)», – повідомив Прокопченко.

За його інформацією, також проведено посів технічних культур:

– соняшнику фактично посіяно – 254,7 тис. га (45% до прогнозу);

– цукрових буряків фактично посіяно – 3,4 тис. га (92% до прогнозу);

– сої фактично посіяно – 8,5 тис. га (40% до прогнозу).

Озимі культури продовжують вегетацію. На сьогодні 87,9% посівів озимих зернових культур знаходяться переважно у задовільному та доброму стані. Заморозки не завдали сільському господарству області великого збитку. Також у господарствах області триває підгодівля озимих зернових культур азотними добривами.

Як повідомляв Харків Times, за станом на 6 травня, аграрії Харківської області, засіяли яровими та зернобобовими культурами 217,8 тис. гектарів, що становить 49% прогнозних площ.