У Чугуївському районі знайшли застреленою та розтерзаною самку благородного оленя

Ілюстративне фото

У лісі під Чугуєвом єгер знайшов тушу вбитої вагітної самки благородного оленя. Від неї були відрізані шматки м’яса, а останки кинуті на місці. Поліція встановила особи шістьох причетних до незаконного полювання та провела обшуки в їхніх оселях.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

21 березня єгер мисливського господарства села П’ятницьке повідомив поліцію про факт браконьєрства. Заявник розповів, що в лісі знайшов тушу застреленого оленя.

У зазначеному єгерем місці поліцейські виявили вбиту вагітну самку благородного оленя, якого занесено до Червоної книги України. Від туші були відокремлені м’які тканини, а все, що залишилося, і ембріон залишені на місці.

За даним фактом дізнавачі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 248 КК (незаконне полювання). Максимальне покарання за санкцією статті передбачає до трьох років обмеження волі.

В ході оперативно-розшукових заходів поліція встановила, що у полюванні брали участь шестеро чоловіків у віці від 27 до 56 років. Всі вони — мешканці Чугуївського району. Вбивство тварини скоїли троє з них.

12 травня поліцейські провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання браконьєрів. Вилучили понад 580 патронів, дві мисливські рушниці, газовий пістолет і п’ять газових патронів, порох, а також незареєстровану гладкоствольну рушницю та нарізну гвинтівку без дозволу, п’ять одиниць холодної зброї та “металевий предмет, схожий на шаблю”.

Речові докази направлено на експертизу.

Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, в листопаді минулого року в Красноградському районі затримали браконьєра з уловом на 10 тисяч гривень.