Пркуратура вимагає посилити покарання банді вбивць і грабіжників

Фото: www.ukrinform.ru

Первомайський районний суд Харківської області виніс вироки шести чоловікам, яких звинувачували в серії розбійних нападів, вбивстві і незаконному зберіганні зброї (ч. 4 ст. 187, п. П. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що в 2016 році обвинувачені пограбували підприємця з села Маховик Красноградського району та вбили його матір. Розбійники залізли в будинок потерпілого, де перебувала мати бізнесмена. Щоб літня жінка не забила на сполох, двоє бандитів вирішили вбити її. Після чого зловмисники забрали 25 000 гривень і зникли з місця події.

На рахунку банди – ще один розбійний напад на сім’ю з села Петропілля Лозівського району, вчинене в тому ж 2016 році. Розбійники діяли за аналогічною схемою – залізли в будинок потерпілих. І напали на мешканців, коли ті повернулася додому. Цього разу обійшлося без жертв – потерпілі відбулися травмами, фізичними і моральними.

Після нападу бандити забрали гроші і ювелірні прикраси. Загальна сума збитку склала близько 80 тисяч гривень.

При складанні обвинувального акта прокурори врахували, що серед шести бандитів двоє були вбивцями. Ще двох розбійників звинувачували в незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів за місцем свого проживання, а саме: обріза одноствольної гладкоствольної мисливської рушниці 16 калібру, моделі «ЗК» і 2 корпусів ручної осколкової гранати Ф-1 і 2 детонаторів до ручної гранати типу УЗРГМ-2.

Під час судових дебатів прокурор вимагав для двох бандитів, які скоїли вбивство і розбійні напади, максимальну міру покарання у вигляді довічного позбавлення, а організатору організованої групи – 15 років позбавлення волі.

Суд засудив організатора банди до 13 років в’язниці з конфіскацією майна. Двоє чоловіків, які вчинили вбивство літньої жінки, отримали 15 та 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Три бандита отримали по 9 років 6 місяців, 9 років і 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Співробітники Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області не погодилися з таким рішенням суду і готують відповідну апеляційну скаргу.

Як повідомляв Харків Times, напередодні новорічних свят четверо чоловіків увірвалися в будинок до жителя села Чорне, погрозами і побоями змусили віддати заощадження, що зберігалися вдома, та втекли на машині. Однак незабаром були затримані, а тепер справа передана до суду.