На оформлення житлової субсидії у громадян є п’ять місяців

Мінсоцполітики повідомляє про новий порядок подання документів на оформлення житлової субсидії у 2021 році. Для оформлення цього виду допомоги на наступний період громадяни повинні подати оновлені заяву та декларацію. На це у них є п’ять місяців.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної держадміністрації.

Щоб уникнути утворення черг, субсидія, документи на отримання якої подані протягом усього міжопалювального періоду, буде нараховуватися з травня.

«Просимо всіх, хто потребує підтримки держави, не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень, адже житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня по вересень 2021 року, буде нарахована, починаючи з травня 2021 року», – пояснили у міністерстві.

Звернутися за оформленням субсидії в один з таких способів:

через уповноважених осіб територіальних громад (в тому числі старосту) та ЦНАП;

безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;

заповнені бланки можна відправити поштою на адресу органу соціального захисту населення;

через електронний сервіс, який розміщений на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

Бланки заяви та декларації можна роздрукувати з офіційного веб-сайту Мінсоцполітики з метою їх подачі у паперовій формі особисто або надсилання поштою до органів соціального захисту населення, уповноваженим посадовим особам виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадовим особам центру надання адміністративних послуг.

Що стосується призначення субсидії на підставі рішень комісій, створених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням внесених змін, більше 98% випадків, які раніше розглядалися комісіями, тепер призначатимуться органами соціального захисту населення самостійно на підставі поданих громадянами документів.

Таким чином, всім цим домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісій, субсидія буде призначена на наступний період безпосередньо органами соціального захисту населення. При цьому термін розгляду документів у таких випадках скорочується втричі з 30 до 10 днів.

Як повідомляв Харків Times, міська влада Харкова не планує підвищувати тарифи на комунальні послуги та проїзд у міському пасажирському транспорті.