Чиновники Харківської РДА на махінаціях з “мертвими душами” присвоїли 950 000 гривен

Фото: misto.vn.ua

Три чиновника Харківської райдержадміністрації за допомогою “мертвих душ” привласнили близько 950 тисяч бюджетних гривень. Тепер зі службовцями розбираються слідчі в рамках кримінального провадження, відкритого за кількома статтями КК.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури.

За даними слідства, в групу входили начальник одного з управлінь Харківської РДА, його заступник та головний спеціаліст з кадрових питань. Діяли вони за такою схемою: в управління нібито працевлаштовували співробітників, їм виплачували зарплату та інші виплати. Але працевлаштування здійснювалося тільки на папері: на роботу фіктивні співробітники не виходили. Виплати, нараховані існуючим тільки на папері фахівцям, злочинна трійця привласнювала.

Схема діяла з липня 2016 року по лютий 2020 року.

“У зазначений період службовці заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 950 000 грн”, – розповіли в прокуратурі.

14 травня цього року всім трьом повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей організованою групою осіб (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст . 366 КК України). Якщо провина чиновників буде доведена в суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підозрюваним також вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження – Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, в Куп’янському підрозділі Південної залізниці виявлено «мертві душі».