Капітан поліції опинився під слідством за спробу приховати розбійний напад

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові капітану поліції загрожує відсторонення від посади і судовий розгляд. Його підозрюють у приховуванні тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, підозрюваний не став розслідувати розбійний напад, скоєний в лютому 2020 групою зловмисників. У провулку Лосівському вони напали на перехожого, побили та пограбували. В результаті нападу чоловік був госпіталізований до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Розбій, звершення групою осіб (ч.2 ст. 187 КК), відноситься до особливо тяжких злочинів. Але підозрюваний, який на той момент обіймав посаду оперуповноваженого Холодногірського відділу поліції, зробив все від нього залежне, щоб не розслідувати цей напад.

Оперуповноважений опитав в лікарні потерпілого. Але відповіді не задокументована. Більш того, поліцейський став розповыдати чоловіку, що розбійників не знайдуть. Він переконував, що потерпілий отримав травми через власну необережність, а гроші загубив. В кінці-кінців, поліцейський зумів умовити жертву нападу відмовитися від подачі заяви до поліції.

Розслідування розбійного нападу в провулку Лосівському (ч. 2 ст. 187 КК України) почалося тільки після втручання прокуратури.

12 травня поліцейському, який намагався заради гарної звітності “зам’яти” справу, повідомили про підозру за фактом приховування тяжкого злочину (ч. 1 ст. 396 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному і відсторонення його посади.

Як повідомляв Харків Times, двом оперуповноваженим одного з секторів Холодногірського відділу поліції м. Харкова, які заради позитивної статистики, відмовляли постраждалим у відкритті кримінальних проваджень, повідомили про підозру за ч. 1 ст. 396 КК України.