Харківський Театр імені Пушкіна очолить бухгалтер

Сьогодні, 13 травня, постійна комісія з питань молодіжної політики, культури, спорту і туризму Харківської облради погоджувала кандидатури керівників комунальних закладів культури, які знаходяться в юрисдикції облради.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської облради.

Депутати погодили призначення Олени Єфременко на посаду директора КУ «Харківський музичний професійний коледж ім. Б.М. Лятошинського». Одночасно з цим Олена Єфременко виграла конкурс на вакантну посаду директора коледжу.

Ще одне питання, яке розглянула комісія: затвердження кандидатури виконуючого обов’язки директора КУ «Харківський академічний російський драматичний театр ім. О.С. Пушкіна».

Надійшло три заяви. Комісія підтримала кандидатуру головного бухгалтера театру Олени Ткаченко.

Як зазначив голова комісії Віталій Гагарін, ці ж кандидатури розглядатиме також і комісія з питань спільної власності територіальних громад області.

Від себе додамо, що навряд чи комісія з питань власності буде зануриватись у питання культури та мати щось проти бухгалтера.

Нагадаємо, місце директора театру російської драми стало вакантним після того, як облрада на своїй сесії 11 березня 2021 року вирішила не подовжувати контракт з Сергієм Бичком, який пропрацював на цій посаді п’ять років. До цього актор і режисер Сергій Бичко (крім творчої діяльності) керував Харківським будинком актора та харківським міжобласним відділенням Спілки театральних діячів України. На місцевих виборах у жовтні 2020 року Сергій Бичко балотувався до облради від “Блоку Світличної”, але не пройшов.

Як повідомляв Харків Times, постійна комісія Харківської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту, туризму й трішечки культури 19 квітня все-таки знайшла час зібратися й серед інших питань вирішила питання виділення 23,5 млн гривень з обласного бюджету «на фінансову підтримку театрів». 16 квітня члени комісії не спроміглися зібрати кворум на засіданні онлайн для вирішення цього питання.

У Харківській обласній держадміністрації тоді уточнили, що додаткові 23,5 млн гривень, які виділили державним театрам області, дозволять «виплатити заробітну плату їх працівникам в міжсесійний період». При цьому присутній на комісії заступник голови ОДА Антон Деньгуб зауважив, що «в деяких театрах не все гаразд із фінансовою діяльністю».

Ймовірно, призначення бухгалтера директором театру має вирішити цю проблему.