Голова в пакеті – рік потому

Тетяна Пьянова, звинувачена рік тому у вбивстві 13-річної дочки, на даний час проходить примусове лікування. Якщо медикам вдасться вилікувати жінку, і вона не становитиме небезпеки для оточуючих, Тетяна зможе повернутися до нормального життя, не несучи більше жодного покарання.

Про це Харків Times повідомив прес-секретар прокуратури області Дмитро Чубенко.

«Винуватість цієї особи у вбивстві дочки була всебічно й повноцінно доведена у судовому порядку, є безумовні докази причетності до вбивства, в тому числі понад 30 експертиз», – сказав Чубенко.

Проведена за постановою суду судово-психіатрична експертиза показала, що на момент скоєння злочину нещасна жінка «не розуміла своїх дій в силу психічного захворювання», а тому є неосудною. Суд виніс рішення про примусове лікування у психіатричній лікарні, де Пьянова й перебуватиме, «поки не вилікується».

«У разі, якщо вона вилікується та на думку медиків не становитиме загрози для суспільства, за рішенням суду щодо неї може бути завершено примусове лікування. Теоретично, якщо вона буде звільнена за рішенням суду, вона зможе повернутися до звичайного життя та не буде відбувати покарання у виправній колонії за вбивство, оскільки на момент його вчинення була неосудна й не розуміла, що робить», – уточнив Чубенко.

За його словами, досудовим розслідуванням не встановлена причетність до вбивства будь-яких інших осіб.

Як повідомляв Харків Times, 30 квітня 2020 року, приблизно о 6:00 до поліції повідомили, що по вулиці Полтавський Шлях йде гола жінка з пакетом у руках. Громадянка вела себе не адекватно, кидалася з ножем на прибулих на місце події поліцейських. У пакеті, як з’ясувалося пізніше, була відрізана голова 13-річної дочки нещасної жінки.