У Харкові виявили тютюновий контрафакт на 12 мільйонів гривень (фото)

Фото: dpsu.gov.ua

Правоохоронці здійснили рейд по тютюнових складах і магазинах і знайшли там кілька десятків тисяч пачок сигарет, а також зброю. Є версія, що до незаконного бізнесу причетні місцеві кримінальні авторитети.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

Міжвідомча група, що складалася з прикордонників, співробітників ДФС, СБУ, поліції та прокуратури у травневі свята провела обшуки в місцях складування та реалізації контрафактної тютюнової продукції (магазинах, кіосках, пересувних лотках).

Заходи проводилися в межах кримінального провадження, відкритого за статтею 204 КК «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».

В результаті правоохоронці виявили понад 125 тис. пачок сигарет і майже 35 тис. пачок суміші для кальяну. Велика частина виявленої продукції була без марок акцизного податку. Ринкова вартість товару становить майже 12 млн гривень.

Під час обшуку за однією з адрес правоохоронці виявили сховище зброї: мисливський карабін, бойовий пістолет, пристрій для відстрілу гумових куль і патрони до них. У зв’язку з цим перевіряється інформація про можливе «кришуванні» і причетності до незаконних оборудок з підакцизними товарами представників місцевого криміналітету.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження щодо незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ст. 263 КК).

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення повного кола осіб, причетних до незаконного розповсюдження фальсифікованих підакцизних товарів.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці квітня в Харкові ліквідовано підпільний цех з виготовлення фальсифікату. Правоохоронці вилучили 540 літрів підроблених алкогольних напоїв.