У Харківському зоопарку слони Аун і Тенді обживають новий двоповерховий комплекс з басейном і водоспадом (фото)

Фото: Харьковский зоопарк

У Харківському зоопарку слони Аун і Тенді обживають нову будівлю комплексу «Королівство слонів» з внутрішніми вольєрами, загальна площа якої 1 737 м2. Це двоповерхова будівля з басейном і водоспадом – найбільший об’єкт у зоопарку.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі зоопарку.

За словами спікера зоопарку Жанни Сусло, слонам є де розгулятися – об’єкт включає чотири зоотехнічних вольєра і один експозиційний.

“Експозиційний вольєр площею 570 кв.м. з великим басейном, де для слонів обладнаний навіть водоспад. Колони оздоблено дерев’яним брусом для чесання, встановлені автоматичні поїлки, в стінах – годівниці. На підлозі – пісок.”, – розповіла Жанна Сусло.

Піщане покриття забезпечує зовсім інший рівень благополуччя цих тварин. І вперше в Україні застосовується в Харківському зоопарку.

Зоотехнічні вольєри оснастили двома електротельферами – вантажно-підйомними механізмами, що дозволяють ветеринарам працювати зі слонами при різних маніпуляціях: підняти, перевернути.

Аун в нових володіннях, оснащених великою кількістю сучасних девайсів, освоївся дуже швидко, як ніби жив тут весь час. А ось Тенді поки ставиться до своїх апартаментів з обережністю і, як справжня господиня, перевіряє всі на міцність, зазначила Жанна Сусло.

Спостерігати за життям слонів відвідувачі зможуть через скло. За безпечну дистанцію відповідає спеціальна тросові паркан, не дозволить тваринам підійти до скла занадто близько.

Як повідомляв Харків Times, Харківський зоопарк, який зараз реконструюється, буде відкритий до Дня міста, 23 серпня.

У квітні в Харківському зоопарку відкрили новий літній вольєр для слонів.