У конфлікті на вулиці Академіка Павлова місто буде на боці харків’ян — Терехов

Ілюстративне фото: investgazeta.ua

Житлову квартиру в будинку на вул. Академіка Павлова, 309 незаконно перевели з житлового фонду у нежитловий під комерційні потреби. Сусіди обурені. Мерія встала на їх бік.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на секретаря міськради Ігоря Терехова.

За його словами, вчора, 10 травня, з проханням розібратися в ситуації та зупинити будівельні роботи до нього звернулися мешканці будинку.

Як з’ясувалося, спочатку була незаконно проведена реєстрація нежитлових приміщень, після чого власники вибили балкон, щоб підвести туди сходи.

Ігор Терехов зазначив, що вже сьогодні міська влада звернеться з позовною заявою до суду та Національної поліції України, щоб винні були притягнуті до відповідальності.

«Там житлова квартира, яка була незаконно реєстратором переведена з житлового фонду в нежитловий. Жодного документа немає. Позовна заява вже складена. Ми звернемося до суду про скасування незаконної реєстрації, після чого призупинимо роботи разом з поліцією. Вважаю, що ця ситуація має стати прецедентом для всіх шахраїв, які займаються незаконною реєстрацією нерухомості. Ми повністю на боці мешканців. Будівництва там не буде!» — заявив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, раніше, після звернень місцевих жителів Ігор Терехов заявив, що будівництво висотки в районі будинку № 56 по вул. 23 серпня буде зупинено. Міська влада пропонує власнику будівлі продати її місту для переобладнання в дитячий садок.