Навчальний рік в Харківській області продовжено до 4 червня

Після місячного карантину учні повернулися до шкіл і дізналися, що заняття цього року триватимуть трохи довше звичайного. Але є й хороші новини.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень керівників департаментів освіти міста і області.

Як розповіла директорка департаменту освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Анжеліка Крутова, останнім навчальним днем ​​в школах області стане 4 червня.

Учні випускних четвертих, дев’ятих і одинадцятих класів не здаватимуть Державну підсумкову атестацію в обов’язковому порядку. Це стосується й претендентів на здобуття золотої або срібної медалі. Така ініціатива пов’язана з мінімізацією ризиків зараження COVID-19 під час проходження підсумкової атестації.

Однак деякі учні одинадцятих класів зможуть пройти цю атестацію за власним бажанням.

«Учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, цього року мають право пройти ДПА, зокрема, у формі ЗНО за власним бажанням. Окремі категорії здобувачів освіти можуть пройти ДПА у закладах освіти. Це, наприклад, здобувачі загальної середньої освіти Міжнародної української школи, громадяни України, які завершили навчання і отримали документ про відповідний рівень за кордоном, ті, хто здобувають загальну середню освіту за вечірньою або заочною формою освіти», — уточнила Анжеліка Крутова.

У той же час проведення ЗНО не залежить від карантину. Основна його сесія пройде з 21 травня до 15 червня.

А ось як проводити та чи проводити взагалі свято на честь останнього дзвоника, школам запропоновано вирішувати самим. У будь-якому випадку всі заходи мають бути проведені з дотриманням всіх обмежень «жовтої» зони.

У міському департаменті освіти повідомили, що планують останні дзвінки в місті на 5 червня.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 11 травня, харківські старшокласники повернулися за парти. До цього більше місяця вони вчилися дистанційно.